Hoe Club NXT groeide in 1B

Club NXT trad dit seizoen aan in 1B, wat natuurlijk geen makkelijk gegeven is voor een beloften-elftal
maar het bleek wel een leerrijke ervaring te zijn. In dit artikel nemen we hun seizoen onder de loep.

De beloften kenden geen makkelijk seizoen maar ze wisten wel enkele knappe gelijke spelen af te dwingen en haalden ook 6 op 6 tegen Lierse Kempenzonen. Ze eindigden laatste met slechts drie punten onder Lierse en verloren ook een match minder. Er werd doorheen het seizoen veel progressie gemaakt en in de slotfase van het seizoen oogde Club NXT daarom een volwassener elftal dan in het begin.

De man achter deze progressie is Rik De Mil, de coach van Club NXT. Hij coachte ook drie duels met van de A-kern als vervanger van Philippe Clement en zijn coaching staff die postief getest waren op covid-19. Maxim De Cuyper, Thomas Van Den Keybus en Ignace Van Den Brempt kregen in deze matchen ook wat speelminuten. Daniel Pérez, de spits die tijdens de wintermercato gehaald werd en
scoorde bij zijn debuut voor Club NXT groeide ook door naar de A-kern. Doelman Senne Lammens was ook één van de sterkhouders bij Club NXT.

We hebben ook wat spelers gezien zoals Noah Mbamba en Cisse Sandra die we in de gaten moeten houden omdat ze ook mooie dingen lieten zien. Ook Kiany Vroman, die bij zijn debuut voor Club NXT een penalty stopte, liet zich ook positief opmerken.

Volgend jaar speelt Club NXT niet meer in 1B maar terug in de beloften competitie maar we kunnen zeker zijn dat deze ervaring zijn vruchten zal afwerpen en dat onze beloften sterk gegroeid zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.