‘Vergeten Belg’ Andreas Pereira ziet wel heil in Club Brugge

Is Andreas Pereira (25) de man die het Brugse middenveld volgend seizoen een nieuwe impuls kan geven. De Braziliaanse Belg is al sinds 2012 eigendom van Manchester United, toen hij de overstap maakte van de U17 van PSV Eindhoven. In Manchester kon hij echter nog geen potten breken, waardoor hij voor een overstap op huurbasis naar Lazio Roma koos. Ook daar loopt het echter stroef.

In een interview met Eleven Sports liet de polyvalente middenvelder – hij kan zowel aanvallend als centraal op het middenveld uit de voeten – verstaan dat hij het nu vooral belangrijk vindt om minuten te maken, zeker als hij nog enige kans wil maken om in de selectie van de Rode Duivels of de Goddelijke kanaries (Brazilië) te belanden.

De toekomst voorspellen kan niemand, maar een verlengd verblijf in Rome valt al uit te sluiten. In de huurdeal werd geen optie tot koop bedongen en bovendien speelde Pereira slechts mee in 17% van de wedstrijden. In Manchester United een (basis)plaats veroveren wordt dan nog moeilijker. Hoewel zijn contract nog loopt tot medio 2023 lijkt er geen rol meer voor hem weggelegd op Old Trafford.

Pereira is nog steeds eigendom van Manchester United.

Terugkeer naar België?

Club kan misschien wel eens de oplossing gaan bieden voor de carrière van Pereira, maar ook Pereira kan het Brugse middenveld een impuls geven. Met Vormer en Vanaken die al jaren de plak zwaaien en zo goed als elke wedstrijd op het blad staan, wordt het middenveldspel van Club misschien wel wat voorspelbaar en ongeïnspireerd.

De kwaliteiten en polyvalentie van Andreas Pereira kunnen misschien wel soelaas bieden. Zeker gezien het drukke programma en de weinige opties op het middenveld. De middenvelder zelf liet weten absoluut open te staan voor clubs als Club en Anderlecht, als ze een mooi project kunnen voorleggen.

Met Club gaat hij volgend jaar hoogstwaarschijnlijk de Champions League in, speelt hij mee voor de prijzen en kan hij gebruikmaken van de uitstekende accommodatie in het oefencentrum op Westkapelle.

De Braziliaanse Belg vertegenwoordigt momenteel een marktwaarde van 8,5 miljoen euro. In 2019 bedroeg zijn waarde nog 20 miljoen euro. Het valt dus af te wachten of hij wel spek voor de bek van Club is.

Dewulf Brian

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.