De huurbeurt van Youssouph Badji is voorlopig (nog) geen succes

Badji werd dit seizoen door Club Brugge uitgeleend aan Stade Brestois 29. Bij Blauw-Zwart kon hij niet rekenen op de nodige speelminuten en dus verhuisde de Senegalees voor één seizoen naar Frankrijk. Stade Brestois speelt in de Ligue 1. Over een geslaagde huurbeurt kunnen we voorlopig nog niet spreken. Badji komt er amper aan spelen toe.

Geen enkele volledige wedstrijd. Verdeeld over 6 wedstrijden zit Badji aan 122 speelminuten. Nog niet gescoord en ook nog geen assist. Kortom de aanvaller had zijn transfer naar de Ligue 1 duidelijk anders voorgesteld. Of dat nog niet erg genoeg is, heeft hij in de laatste drie wedstrijden geen enkele minuut gespeeld. Badji behoorde wel tot de wedstrijdkern, maar invallen mocht hij niet.

Foto: La Télégramme

Dan is de ‘magere’ oogst bij de Bruggelingen toch stukken beter. 7 doelpunten in 33 wedstrijden en 1292 speelminuten. Tijdens de voorbereiding van Club Brugge in 2020 was hij nochtans één van de sleutelspelers. Hij speelde goede wedstrijden en wist zelfs 4 keer te scoren.

Ook voor Stade Brest verloopt het seizoen nogal moeizaam. Het staat samen met Bordeaux op een gedeelde 18e plaats op slechts 4 punten van de rode lantaarn Metz. Brest heeft dit seizoen nog maar twee wedstrijden kunnen winnen waaronder tegen AS Monaco. Op 28 november speelt het de belangrijke wedstrijd op het veld van Bordeaux.

Badji zal dringend opzoek moeten naar speelkansen. Hij is nog maar 19 jaar en het is voor zijn carrière enorm belangrijk dat hij nu vaak aan spelen toekomt. In de zomer van volgend jaar loopt de huur bij Stade Brestois af. Dan zal Club evalueren wat de beste oplossing voor Badji is. Hij heeft zijn toekomst zelf in handen.

Pernet Lander

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.