Leicester City denkt aan De Ketelaere

AC Milan, Napoli en Atalanta zijn al enkele (top)clubs die Charles De Ketelaere serieus in hun vizier hebben. Daar komt nu een Premier League-club bij. Volgens The Daily Telegraph is De Ketelaere nu ook op de shortlist van Leicester City geraakt.

Foto: Het Nieuwsblad

Leicester en de Jupiler Pro League is een geslaagd huwelijk. Bij Genk hebben The Foxes voordien al Wilfred Ndidi en Timothy Castagne gehaald. Maar ook Dennis Praet en Youri Tielemans hebben een verleden in onze competitie. Die laatste wil Leicester graag verlaten en mikt hogerop. De Engelse landskampioen van 2016 zou graag zo’n 50 miljoen krijgen in ruil voor Tielemans.

Met dat geld zou een nieuwe ploeg gebouwd worden. Daarin speelt Charles De Ketelaere een grote rol. De jonge Belg heeft nog heel wat groeipotentieel en in Leicester weten ze hoe het met jonge talenten moet omspringen.

De Ketelaere heeft al 107 wedstrijden voor Club Brugge op de teller staan. Hij groeide al snel uit tot de oogappel van het Brugse publiek. Met zijn 22 doelpunten en 19 assists is hij enorm belangrijk voor het team.

Foto: SVM

De 20-jarige aanvaller zal Blauw-Zwart niet voor een prikje verlaten. Zijn marktwaarde wordt geschat op 27 miljoen euro maar de effectieve transferprijs zal wellicht een pak hoger liggen. Momenteel is Jonathan David de duurst uitgaande transfer (27 miljoen naar Lille) in België. Maar de kans dat De Ketelaere die plaats overneemt wordt bijzonder groot. Er wordt zelfs al gesproken van bedragen die tussen de 40 en 50 miljoen liggen.

Lander Pernet

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.