OFFICIEEL: Jeugdproduct tekent bij

Chemsdine Talbi heeft zijn contract bij Blauw-Zwart verlengd. Talbi is een 17-jarige Belg met roots in Marokko. Hij speelt als aanvallende middenvelder maar kan ook als flankspeler uit de voeten. Het talent van Club NXT blijft voorlopig bij Blauw-Zwart. De aanvaller tekent bij tot de zomer van 2025.

Bij het grote publiek is hij nog niet zo bekend. Wie Club NXT volgt, kent hem waarschijnlijk wel. Talbi is een zeer talentvolle speler met een versnelling en actie in de voeten. Hij wordt af en toe vergeleken met Dries Mertens. Ook is hij international voor de Belgische U17. Daar heeft de aanvaller al 4 doelpunten op zijn naam staan in 11 wedstrijden.

Foto: Club Brugge

Zijn coach bij de U17 is trouwens ook bijzonder lyrisch over de jongeling: “Een nummer 10 die technisch zeer onderlegd is. Hij is slim, coachbaar en echt wel een leider. Hij heeft persoonlijkheid, een winnaarsmentaliteit, zowel op training als in een wedstrijd.”

Chemsdine Talbi heeft met Club NXT al minuten mogen maken in de Youth League. Vorig seizoen mocht hij in 4 wedstrijden aantreden. In de ruime uitoverwinning tegen Leipzig (1-4) pikte Talbi een doelpunt mee. Ook dit seizoen speelt hij opnieuw in de Youth League met Club NXT, die trouwens ook te zien zullen zijn in 1B. Zij spelen hun eerste wedstrijd tegen de beloftenploeg van Standard. Vanaf dit seizoen is het niet meer 1B maar wel: Challenger Pro League.

Foto: Club Brugge

Lander Pernet

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.