Ex-toptarget geniet belangstelling van Real Madrid en Arsenal

Het scheelde geen haar of hij was nu een speler van Club Brugge. De deal ging in extremis niet door en hij verkaste naar Atalanta. We hebben het over Rasmus Højlund. De Deen speelde een goed half seizoen in Bergamo en kan al andere oorden opzoeken. Naar verluidt kan hij nu naar een Europese grootmacht.

Foto: Voetbalbelgie.be

Met dat nieuws komt La Repubblica naar buiten. Het zou gaan om Arsenal en Real Madrid. Die laatste zou zelfs al enkele scouts hebben opgeroepen om Højlund te gaan bekijken. Een transfer zou wel pas voor deze zomer zijn. Højlund is nog altijd maar 20 jaar. Toch zit hij nu al voor Atalanta aan 7 doelpunten in 21 wedstrijden.

Laten we het de Brugse transfersoap van vorige zomer noemen. De transfer leek zo goed als rond en zelfs zijn landgenoot Casper Nielsen werd in de strijd gegooid. Toch kwam de transfer naar Club Brugge er niet. Blauw-Zwart legde een bod neer bij zijn toenmalige werkgever Sturm Graz van maar liefst 8.5 miljoen. Het kon de Oostenrijkers niet overtuigen en nadien verhuisde hij voor een pak meer naar het Italiaanse Atalanta. Daar speelt hij nu de pannen van het dak.

Foto: Marca

De Deense international heeft ook al 2 caps achter zijn naam staan. Bij Atalanta zit hij aan 7 doelpunten en 2 assists. Zijn marktwaarde wordt geschat op zo’n 15 miljoen. Al zal zijn transferprijs een stuk hoger liggen. Bij Blauw-Zwart kijken ze met gemengde gevoelens naar deze ontwikkelingen.

Lander Pernet

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.