Voormalig toptarget gisteren goed voor hattrick

Foto: Instagram Rasmus Højlund

Hij speelt voor blauw-zwart, maar niet het Belgische blauw-zwart. Vorige zomer was hij bijna een Club Brugge-speler. Toch verhuisde hij naar het zonnige Italië. De 20-jarige Deen Rasmus Højlund was het toptarget van de Belgische landskampioen. Momenteel komt hij uit voor Atalanta en daar speelt hij de pannen van het dak. Sinds kort is hij ook Deens international en gisteren bewees hij opnieuw dat hij in bloedvorm zit.

Denemarken speelde een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. De Denen wonnen hun wedstrijd overtuigend met 3-1. Højlund scoorde alle Deense doelpunten en was uiteraard man van de wedstrijd. Van Club-spelers was er niemand te bespeuren. Andreas Skov Olsen is nog geblesseerd en Casper Nielsen werd niet opgeroepen.

Foto: Herrelandsholdet

Het was nog maar zijn derde wedstrijd voor de nationale ploeg, maar is er niet meer weg te denken. Zijn eerste doelpunt gisteren liet niet snel op zich wachten. In minuut 21 kwam hij voor de eerste keer op het scorebord. Nadien liet hij zich nog opmerken in de slotminuten. Door die overwinning staat Denemarken aan de leiding in hun groep. In die groep zitten ze samen met onder meer: Noord-Ierland, Slovenië en Kazachstan.

Ook voor Atalanta is Højlund enorm belangrijk. In 25 wedstrijden is hij al goed voor 8 doelpunten en 2 assists. In zijn laatste 12 wedstrijden voor de Italiaanse topclub scoorde hij 6 keer. Een gemiste kans voor Club Brugge dat een vlotscorende spits zeker kan gebruiken. Zijn marktwaarde staat momenteel op zo’n 35 miljoen. Hij heeft ook al de interesse opgewekt van verschillende Europese grootmachten. Wie dat zijn, kan u hier lezen.

Lander Pernet

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.