Club NXT-speler scoorde afgelopen week 4 doelpunten in 3 wedstrijden

Dit weekend komt er alweer clubvoetbal aan. Nu was er een interlandperiode waar heel wat Club-spelers actief waren. Denk maar aan Nusa, Spileers, Meijer en Onyedika. Ook bij Club NXT zijn er heel wat internationals. Één van hen had er duidelijk zin in.

Foto: Proximus

En die speler is Benjamin Faraas. Faraas is een 18-jarige Noor die sinds dit seizoen voor de beloftenploeg van Blauw-Zwart uitkomt. Daar zit hij aan 6 wedstrijden. De aanvaller moet het vooral van korte invalbeurten hebben. Voorlopig kan hij nog geen statistieken voorleggen.

Iets wat voor Noorwegen wel lukt. Hij speelde met de U19 kwalificatiewedstrijden voor het EK tegen Hongarije, Letland en Gibraltar. In elke wedstrijd scoorde Faraas een doelpunt. Tegen die laatste zelfs twee keer in de eerste helft. Met 4 doelpunten in 3 wedstrijden heeft hij een groot aandeel in de leidersplaats van Noorwegen U19. Zij hebben 9 op 9.

Foto: Club Brugge

Op de website van Club Brugge wordt hij als volgt omschreven: “Faraas is een talentvolle Noorse aanvaller die ook actief is in de jeugdreeksen van de nationale ploeg. Benjamin maakte in 2022 zijn debuut in de Noorse hoogste klasse, de Eliteserien. In 29 wedstrijden voor Hamarkameratene was hij goed voor acht doelpunten en één assist.” Hij heeft een contract tot 2026 bij de Belgische topclub.

Lander Pernet

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.