OVERZICHT: spelers van Club Brugge op EURO 2024

Vanavond start het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland en daar zal Club Brugge vertegenwoordigd worden door Maxim De Cuyper, Andreas Skov Olsen, Michal Skoras en Roman Yaremchuk. Hieronder vindt u een overzicht van wanneer deze spelers in actie komen en er wordt ook nog vermeld welke ex-spelers mogelijk interessant zijn om te volgen.

Foto: Instagram Club Brugge

  • MAXIM DE CUYPER

Beginnen doen we met Maxim De Cuyper. Hij had voor zijn EK-selectie nog geen caps, maar speelde wel in beide oefenmatchen in de voorbereiding van het toernooi. Bondscoach Tedesco zit zonder overschot in de defensieve linie nu Meunier en Witsel (licht?) geblesseerd zijn, dus er lijken wel degelijk speelminuten in te zitten voor de flankverdediger. Supporters vragen al langer om speelkansen voor het Brugse jeugdproduct en nu lijkt zijn kans ook wel degelijk gekomen.

Groepswedstrijden:

  1. Maandag 17 juni om 18h : België – Slowakije
  2. Zaterdag 22 juni om 21h : België – Roemenië
  3. Woensdag 26 juni om 18h : Oekraïne – België

  • ANDREAS SKOV OLSEN

De Deense winger is misschien wel de meest vanzelfsprekende naam op het EK. Hij speelde al 30 keer voor de Denen en mag ook op het komende toernooi heel wat speelminuten ambiëren. Voor Skov Olsen is de trip naar Duitsland al zijn derde toernooi na het vorige EK en het WK in Qatar. Na heel wat blessureleed mocht de aanvaller meer dan een uur meedoen in de oefeninterland tegen het Noorwegen van Vetlesen en Nusa en hij mocht een assist noteren. Mits een sterk EK kan Club Brugge misschien cashen met een toptransfer van Skov Olsen.

Groepswedstrijden:

  1. Zondag 16 juni om 18h : Slovenië – Denemarken
  2. Donderdag 20 juni om 18h : Denemarken – Engeland
  3. Dinsdag 25 juni om 21h : Denemarken – Servië

  • MICHAL SKORAS

De Pool is iets minder vanzelfsprekend basisspeler dan een Skov Olsen, maar speelminuten lijken er sowieso aan te komen. Skoras haalde al 8 caps en mocht een volledige match spelen tegen Oekraïne vorige week, met succes, want hij gaf een assist om zijn ploeg aan de winst te helpen. Na zijn doorbraak bij Club Brugge is de kans dus niet onbestaande dat hij ook bij Polen zijn speelminuten zal krijgen.

Groepswedstrijden:

  1. Zondag 16 juni om 15h : Polen – Nederland
  2. Vrijdag 21 juni om 18h : Polen – Oostenrijk
  3. Dinsdag 25 juni om 18h : Frankrijk – Polen

  • ROMAN YAREMCHUK

De Oekraïense spits is dan misschien wel op weg naar de uitgang, maar hij is nog altijd een speler van Club Brugge. Met 3 goals in 25 wedstrijden was zijn uitleenbeurt aan Valencia geen onverdeeld succes, maar men zal hopen dat Yaremchuk op het EK toch terug het doel weet te vinden. Als international wist hij 15 keer te scoren in 50 caps, dus het is goed mogelijk dat hij er op het EK enkele in het mandje legt. Blauw-Zwart kan mits een goed toernooi ook nog een deel van de 17 miljoen euro recupereren die het in de Oekraïener investeerde.

Groepswedstrijden:

  1. Maandag 17 juni om 15h : Roemenië – Oekraïne
  2. Vrijdag 21 juni om 15h : Slowakije – Oekraïne
  3. Woensdag 26 juni om 18h : Oekraïne – België

Ten slotte zijn ook deze spelers actief op het EK met een Brugse link: Jack Hendry (SCO), Ardon Jashari (ZWI), Ivan Perisic (KRO), Thomas Meunier (BEL), Charles De Ketelaere (BEL) en Loïs Openda (BEL)

Michael Van Hastel

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.