Update over blessureleed: linksachter tot september out

Een maanden half geleden heeft Meijer slecht nieuws gekregen, de linksachter moest geopereerd worden aan de knie. Na de match tegen Antwerp was het verdict zwaarder dan verwacht, een letsel aan de rechterknie en meerdere maanden out. De Nederlander werd ondertussen al succesvol geopereerd, en is net verlost van zijn krukken.

Instagram: Flickr.com (Club Brugge)

Dat Meijer voor even niet speelklaar zal zijn is duidelijk, zo zou de 21-jarige vleugelverdediger tot september out zijn. De Nederlander beleefde al niet zijn meest prettige jaar nadat hij al meerdere blessures opliep, ook aan de knie. Meijer was vorige zomer ook maanden out met een buikspierblessure en miste zo al 22 wedstrijden in het afgelopen seizoen door blessureleed.

Doordat De Cuyper mee is met de Belgen zou het zomaar eens kunnen dat er de eerste wedstrijden geen linksback aanwezig is bij blauw-zwart. Maouassa keert wel terug van een uitleenbeurt naar Granada, maar de kans dat hij blijft, is niet al te groot. Als De Cuyper de finale bereikt met de Belgen zal hij erna nog vakantie krijgen. Moest dit het geval is er in alle voorbereidingsmatchen geen linksachter aanwezig, dit zou ook zo kunnen zijn in de Super Cup tegen Union en de openingsmatch tegen Mechelen.

Door de blessure van Meijer en de mogelijke lange afwezigheid van De Cuyper door het EK zou er een speelmogelijkheid zijn voor Joaquin Seys. De linksachter van Club NXT zat al meerdere keren in de selectie van de eerste ploeg, maar mocht nog geen speelminuten maken. Voor de 19-jarige vleugelverdediger ligt er dus zeker een kans in de voorbereiding en de eerste wedstrijden van het seizoen.

Matheo De Grande

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.