Club Brugge ademt Anderlecht in de nek: nog maar twee punten na droomweekend

Speeldag 4 in play-off 1 werd door iedere Clubsupporter nauwlettend gevolgd. De winst van Genk met 2-1 tegen Anderlecht bleek de start van een droomweekend te zijn voor Club Brugge. Vandaag leed ook Cercle een nederlaag met 0-1 tegen Antwerp, waardoor de druk op de hielen van Blauw-Zwart niet toenam. Een overwinning op Union SG zou voor een tweede plek in het klassement zorgen op amper 2 punten van leider Anderlecht.

Na een zenuwslopende match vol inzet klonk het eindsignaal voor iedere clubsupporter als muziek in de oren. Club Brugge won de match op Union SG met 1-2 waardoor het op amper 2 punten van Anderlecht komt te staan. Union SG haalt slechts 0 op 12 in de play-offs.

Toch leek de match in de eerste helft niet zo soepel te verlopen. Club Brugge domineerde het balbezit terwijl de ploeg uit Brussel de betere kansen creëerde. Er was bij beide ploegen veel intensiteit op te merken, maar in cruciale momenten waren de teams niet effectief genoeg. De rust werd in gegaan met een stand van 0-0.

Vetlesen opende in minuut 52 de score door voor een uittrap van keeper Moris te springen. De trap werd verhinderd en de bal baande zich een weg over de doellijn van Union SG. Een onwennig zicht, maar wel degelijk legaal. In minuut 65 werd Hugo Vetlesen wel van het veld gestuurd met een rode kaart. Tot het einde beleefde iedereen de match dus zeer gespannen want met een man minder was de wedstrijd namelijk nog lang niet gespeeld.

Even later verdubbelde Bjorn Meijer de score en verscheen de 0-2 op het scorebord. Een voorzet van De Cuyper werd mooi binnengekopt. Nog even overeind blijven met 10 man was de boodschap.

Tien minuten voor het eindsignaal scoorde de thuisploeg nog de 1-2 maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Het klassement na dit droomweekend voor Club Brugge is een ranking waar geen enkele supporter enkele maanden geleden nog van had durven dromen.

Anderlecht blijft op kop staan met 38 punten, maar Blauw-Zwart volgt direct met 36 punten. Op plek 3 staat Union SG met 35 punten waarna Genk volgt met 34 punten. Cercle en Antwerp nemen plaats 5 en 6 in met elk 29 punten. Er zijn dus nog zes cruciale speeldagen op de kalender, waarin alles nog mogelijk is. Maar wanneer de ploeg onder leiding van Nicky Hayen deze trend kan voortzetten, ziet de toekomst er zeer rooskleurig uit.