Voormalige scheidsrechters fileren doelpunt Vetlesen: “Dat doet hij niet”

Club Brugge speelde gisteren op het veld van Union met de tweede plaats in het klassement als inzet. Er kwam ‘hulp’ uit onverwachte hoek om de punten mee naar huis te nemen. Union-doelman Moris knalde een uittrap op Vetlesen waardoor de bal in de goal rolde. Er was veel te doen over dit doelpunt, maar volgens ex-scheidsrechters Boucaut en Gumienny was het een geldig doelpunt.

Foto: Instagram Club Brugge

Minuut 52 in het Dudenpark. Union speelt een zeer degelijke wedstrijd en Club heeft het met momenten zeer moeilijk, maar dan flatert Anthony Moris niet voor het eerst in de Champions’ Play-Offs. Hij wil de bal uittrappen, maar trapt recht op Hugo Vetlesen waardoor de bal rustig over de doellijn dwarrelt. Pure slapstick, maar volgens Moris en Burgess geen geldig doelpunt. In Het Belang van Limburg lieten voormalige refs Boucaut en Gumienny hun licht schijnen op de situatie.

Volgens Gumienny was er alvast geen reden om het doelpunt af te keuren. “Hoe ongelukkig het ook is, voor mij is dit een geldig doelpunt. Vetlesen liet voldoende ruimte aan Moris om vrij uit te trappen, maar die trapt hem vol risico in de richting van zijn tegenstander. Met alle gevolgen van dien”, zegt hij daarover. Hij zal het niet graag horen, maar het is de verantwoordelijkheid van de doelman om het overzicht te bewaren om dit soort zaken te vermijden.

Ook het reglement vermeldt geen reden om dit doelpunt af te keuren. De regel luidt officieel als volgt: “Er volgt een vrije trap indien de speler verhindert dat de doelman de bal loslaat of de bal probeert te raken terwijl de doelman die aan het lossen is.” Er zijn dus geen specifieke regels over de afstand die Vetlesen had moeten houden en volgens Boucaut hindert Vetlesen Moris ook helemaal niet om de bal te lossen en uit te trappen, waardoor ook hij dus vindt dat het doelpunt gewoon geldig is.

In ieder geval staat Club nu op 2 punten van leider Anderlecht. De komende 2 speeldagen wacht een dubbele confrontatie met Racing Genk om de opmars naar boven verder te zetten.

Michael Van Hastel

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.